IZBEGLA KOMPLIKACIJE! Biljana Jevtić operisana u poslednji čas: Aca me je čuvao!

Mada nije imala klasičan i veoma bolan napad kakav često prozrukuje prisustvo kamena u žuči, pevačica Biljana Jevtić (59) po savetu lekara otišla je na operaciju i za dlaku izbegla teže komplikacije. Tokom laparoskopskog zahvata, kojim su joj uklonjeni žučna kesa i nekoliko kamenčića, ispostavilo se da je taj organ pod upalnim procesom, kao i da pritiska jetru.

Nisam osećala jake bolove, makar ne poslednjeg puta, jer se sa ovim zdravstvenim problemom nosim gotovo celu deceniju, već dvaput sam zbog njega završila u Hitnoj pomoći. Ali moj lekar sada kao da je nešto predosetio, rekao je da je bolje da me ipak operiše iako sve deluje u redu. Čak su i rezultati laboratorijskih analiza bili dobri, tako da baš ništa nije ukazivalo na eventualni problem. Ispostavilo se da je žučna kesa bila pod upalom, kao i da je pritiskala druge organe, pre svega jetru. Naravno, laknulo mi je kad sam shvatila da sam izbegla neke ozbiljnije komplikacije – kaže Biljana.

Posle operacije odmah je puštena na kućno lečenje. Sin Ivan i suprug Aleksandar Ilić sve vreme su je negovali. Dve nedelje je bila na dijeti, a onda se vratila svakodnevnim obavezama i pevanju, jer je već imala zakazane nastupe.

Aca me je baš čuvao, mada sam i ja njega pazila kad je prošle godine podvrgnut istom ovakvom zahvatu. Samo, njegov slučaj je bio teži i ozbiljniji od mog, njemu su iz žučne kese izvadili 36 kamenčića. Doduše, bili su obli, a moji su, iako znatno sitniji, veoma oštri, tako da nisu bezazleni, mada ih je bilo samo tri. Pogotovo je moglo da bude loše da su se nekim slučajem zaglavili u žučnom kanalu, jer to ume da bude izuzetno bolno. Hvala bogu, to mi se nije desilo. Sada Aca i ja posedujemo “kolekciju dragog kamenja”, kako u šali kažemo za ove suvenire iz bolnice.

Otkad je prvi put čula da ima kamenje u žučnoj kesi, Biljana je počela da istražuje zašto dolazi do toga i na koji način može da se deluje preventivno.

Savetuju da se uzima dosta tečnosti, ali u mom slučaju to nije pomoglo. Ja svakodnevno popijem tri litre tečnosti, najviše vode. I to ne radim zato što mi je neko rekao da je to dobro, već zato što volim vodu.

Izvor: Gloria
Foto: aleksandarilic127201/Instagram

Pogledajte još