BIRAJU IME ZA BEBICU! Aleksandra Gudelj: Moji sinovi željno iščekuju sestru

Iako će uskoro ući u poslednji mesec trudnoće, televizijska novinarka i voditeljka Aleksandra Gudelj (34) još ne planira da ode na trudničko bolovanje. Kako je aktivna i dinamična po prirodi, uspeva da završi sve poslovne i privatne obaveze kao što je to činila pre nego što je po treći put ostala u drugom stanju. Radiće sve dok ne uđe u deveti mesec, a ovo vreme pamtiće samo po lepom. Ispunila joj se želja da posle dvojice sinova, Milijana (8) i Damjana (4), dobije devojčicu. Mada još nisu odabrali ime za naslednicu, Aleksandra i njen suprug Veljko suzili su izbor.

Sinovi su dali nekoliko ideja, ali nismo mogli da ih usvojimo, mada obojica na sve moguće načine i dalje na njima insistiraju. Hteli su i da sve predloge napišemo na papiriće, pa da izvlačimo iz kačketa ili šešira. Veljko i ja se držimo zajedno i odlučno smo im rekli da to ne dolazi u obzir, ali smo im obećali da ćemo joj tepati imenima koja su njih dvojica predložila. Nas dvoje se dvoumimo između dva, još ne možemo da prelomimo, mada će se i to uskoro dogoditi. I sinovima smo dali imena pre nego što su se rodili, sigurno će tako biti i ovog puta. Svakog dana izgovaramo oba, pa ćemo odabrati ono koje nam baš legne.

Aleksandra je neprestano u pokretu. Svakodnevno završava mnoštvo stvari.

Trudnoća nije bolest, samo me težina pomalo usporava i to je jedino što me s vremena na vreme podseti na činjenicu da sam u drugom stanju. Odlično se osećam, a od brojnih obaveza gotovo da ne stajem po čitav dan. Imam sreće da se ni u jednoj trudnoći nisam previše ugojila, što je verovatno zasluga genetike, pa očekujem da neću ni ovoga puta. Do sada sam dobila samo sedam kilograma. Vodim računa o ishrani, jedem tri glavna obroka dnevno, nikad ih ne preskačem. Veoma sam aktivna, beba uzme sve ono što joj je potrebno, a ostatak energije potrošim na poslove koje obavljam tokom dana.

Voditeljka priznaje da joj drugo stanje prija.

Volim da stignem na sve strane i da sam stalno u pokretu. Onda i vreme mnogo brže prolazi, sad sam već u 34. nedelji, a nisam ni imala nikakve tegobe. Jedva čekam porođaj i novu bebu.

Devojčici se mnogo raduje i tata Veljko, kao i sinovi Milijan (8) i Damjan (4).

Otkako sam saznala da sam trudna, pričali smo dečacima o tome pripremajući ih za ono što sledi, kako bi sa sestricom ostvarili dobar odnos. Obojica vole da naslone uvo na moj stomak i osluškuju da li će beba nešto da im kaže, pa joj šapuću, pričaju, dogovaraju se šta će da joj kupe od garderobe jer neće moći s njom da dele svoju. Nekim rečima i gestovima potpuno razneže supruga i mene. Nedavno me je Damjan, dok smo ležali u krevetu i svi zajedno se mazili pred spavanje, pitao gde su moje stvari iz vremena kad sam bila beba. Bila sam potpuno zatečena, nisam ni pretpostavila zbog čega me to pita, i rekla sam mu da su kod moje majke, njegove baka Ljube. Zanimalo me je zbog čega ga to zanima, a on je kao iz topa odgovorio da moramo što pre da odemo i uzmemo sve stvari, da ih na vreme operemo, ispeglamo i sredimo pre nego što stigne beba. Veljko i ja smo ostali bez teksta.

Sinovi se u školi i vrtiću podjednako druže i sa devojčicama i sa dečacima, pa jedva čekaju da dobiju sestru.

– Obojica su oduvek imali lep odnos prema devojčicama, njihove najbolje drugarice spavaju kod nas i baš su vezani. Možda je i to jedan od razloga što već sada iskazuju ljubav prema sestri.

Suprug Veljko možda s većim nestrpljenjem od Aleksandre očekuje dolazak bebe, pošto je oduvek želeo da ima žensko dete.

– Mislim da će ga kćerka “kupiti” za čitav život. On je divan tata, najbolji na svetu, obožava sinove, a mogu samo da zamislim kakav će biti kad stigne devojčica. Brižan je, nežan i pažljiv prema deci, devojčicama posebno, i jedva čeka da svoju kćerku uzme u naručje. Ispunila mu se velika želja, iako sam ja potajno bila ubeđena da će i treće dete biti muško i da pravimo vaterpolo tim. Ipak, Bog je uslišio našu želju.

Porodica je nedavno boravila u Jerusalimu, što je popularnoj voditeljki posebno prijalo.

Obišli smo Vitlejem, Isusov grob, mesto gde se rodio. Tamo sam osetila snažne emocije, i od tada sam bolje upoznala sebe. I ranije sam želela da stvorim veliku porodicu, zamišljala sam da ćemo Veljko i ja, poput naših prijatelja sa troje dece, dobiti dva sina i kćerku. Ništa lepše nego kad su dva brata i jedna sestra, da je paze i brinu o njoj. I zaista mi se tako i dogodilo.

Sa suprugom ima izuzetan odnos, tvrdi da su jedno drugome ogromna podrška u životu.

Deset godina smo zajedno u svemu, delimo sve, i koliko on pomaže meni, toliko i ja njemu, kako u privatnim, tako i u poslovnim obavezama. Jedno drugome smo vetar u leđa. Kad ja idem na posao, on ostaje s klincima kod kuće, igra se s njima, sprema im večeru, kupa ih i uspavljuje. Ne beži od obaveza i odgovornosti. Odlična je i razlika u godinama među decom, što mi je i najbitnije. Nismo hteli da žurimo, jer se tada supružnici nekako izgube, sve počne da se vrti oko dece, a ja smatram da partneri to sebi ne bi trebalo da urade, osim ako nisu u poznim godinama. Ako ste mladi, treba da pravite pauzu u rađanju, jer onda imate vremena za sve, i da se posvetite jedno drugome, i klincima, i da zajedno putujete. Organizacija je tada mnogo lakša. Uvek postoji trenutak samo za nas, a tu su deca, koja su nam prioritet. Kad prođu dve-tri godine, idealan je momenat za novu bebicu. To je moje mišljenje, koje je iskustvo potvrdilo. Sad kad su sinovi porasli, uželeli smo se bebe i jedva čekamo da ona dođe u naše živote.

Izvor: Gloria
Foto: Hello!/Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.