Za petak, 30. jul 2010. godine

BEOGRAD, 30. jula 2010. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama danas najviše pišu o podnošenju rezolucije Srbije Generalnoj skupštini UN, reagovanju Velike Britanije i preuzimanju dužnosti novog guvernera Dejana Šoškića.

BLIC - O tome da EU sprema svoj tekst rezolucije u UN list piše pod naslovom "Pritisci na Beograd da povuče rezoluciju". "Našim turistima u Grčkoj šalju benzin iz Srbije", o letovanju srpskih turista u Grčkoj. O istrazi povodom napada na novinara Teofila Pančića list piše pod naslovom "Privedeni zbog napda na Pančića".

VEČERNJE NOVOSTI - "Bitka je sve teža", o podnošenju rezolucije Srbije Generalnoj skupštini UN. O potrazi za nestalim trinaestogodišnjim dečakom iz Majilovca za kojeg se strahuje da ga je ubila majka u tekstu "Tajna treće osobe".

DANAS - "'A sad, adio' od Jelašića", piše list o preuzimanju odlasku starog i stupanju na dužnost novog guvernera. O rezoluciji Srbije podnetoj UN u tekstu "Ofanziva počela pre ponedeljka". "Nikolić u Briselu obećava priznavanje Kosova", tvrdi za list lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

POLITIKA - "EU piše svoju rezoluciju?", o iznenađenju u Briselu zbog podnošenje srpske rezolucije i mogućem kontrapredlogu EU. "Silajdžić i Tadić još pregovaraju o susretu u Beogradu", piše list. O propadanju malih preduzeća u tekstu "Nestala svaka druga mala firma".

dž/dar

Pogledajte još