SIEPA danas organizuje prvi put „Susret sa kupcima“

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA), u okviru aktivnosti Programa razvoja lanca lokalnih dobavljača multinacionalnih kompanija (SSDP), prvi put u Srbiji organizuje „Susret sa kupcima“.

Kako se ističe u najavi, „Susret sa kupcima“, koji će biti održan danas (petak) u beogradskom Ekspo centru, olakšaće povezivanje i započinjanje poslovne saradnje svetskih kompanija sa potencijalnim dobavljačima − malim i srednjih preduzećima iz Srbije. Među 15−ak multinacionalnih kompanija koje su potvrdile učešće na događaju su Koka−Kola (Coca Cola), Telenor, Simens (Siemens), Gorenje, Bol pekidžing (Ball Pakaging), Ikea i BAT.

Potencijalni lokalni dobavljači dolaze iz sektora prehrambene, automobilske, hemijske, drvno−prerađivačke, metalo−prerađivačke i štamparske industrije, kao i sektora za pakovanje i industriju prerade gume i plastike. „Susret sa kupcima“ je deo programa razvoja lanca lokalnih dobavljača (SSDP) i deo šireg programa promocije ulaganja u Srbiju (SIPP) koji finansira Evropska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju.

Manifestaciju će u 10 časova otvoriti Jasna Matić, državni sekretar za međunarodne odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i Vesna Perić, direktorka SIEPE. Očekuje se da manifestacija „Susreta sa kupcima“ doprinese stvaranju povoljnije investicione klime, otvaranju novih radnih mesta i transfera znanja, veština i tehnologije. („Pregled“)

Pogledajte još