Prvi poljoprivredni sajam od 21. do 23. septembra

U Niškoj Banji će od 21. do 23. septembra biti održazan Prvi poljoprivredni sajam u organizaciji Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine grada Niša.
Sajam se održava u desetoj godini sličnih izložbenih manifestacija koje su se do sada trajale po jedan dan u Veterinarskom institutu u Nišu. „Posle devet godina i u nedostatku pravog sajamskog prostora u Nišu, izabran je prostor sportske balon hale u Niškoj Banji i prostor oko nje, ispod stacionara Radon. Izložbeni prostor je značajno povećan i prvi put će deo izlagača biti u zatvorenom prostoru“, saopštio je organizator. Izlagačima je na sajmu na raspolaganju 2.500 kvadratnih metara izložbenog prostora na otvorenom i 1.000 kvadrata u hali.

Biće predstavljena mehanizacija, oprema i repromaterijal, stočna hrana i dodaci ishrani, đubriva, ambalaža, hrana i piće, organska hrana, pčelarstvo, živinarstvo i veterinarstvo. Sastavni deo sajma je i prezentacija razvojnih dostignuća i potencijala niških sela, izložba narodnog stvaralaštva, kao i umetnički program izvorne muzičke i folklorne baštine, a biće održane i Regionalna izložba koza i Regionalna izložba ovaca. („Pregled“)

Pogledajte još