U Savetu bezbednosti Srbija ima podršku Rusije

BEOGRAD, 31. jula 2010. (Beta) - Srbija u Ujedinjenim nacijama (UN) treba da se drži Saveta bezbednosti u kome ima podršku Rusije i da tuži jednu državu međunarodnom sudu pravde, a ne da traži raspravu u Generalnoj skupštini UN, izjavio je u subotu predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

"Umesto da se sa obe ruke čvrsto držimo Saveta bezbednosti gde imamo podršku Rusije da se ne može menjati Rezolucija 1244, pogubnom i potpuno neshvatljivom politikom pitanje Kosova se izmešta u Generalnu skupštinu gde je moguće da će doći do velikog poraza, posebno posle nepovoljnog mišljenja MSP", naveo je Koštunica u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovoj oceni, Srbija sve dublje upada u zamku "koju sama sebi postavlja" ali, naveo je on, još ima vremena da se zaustavi "srljanje u zamku i propast". "Srbija treba umesto podnošenja rezolucije u Generalanoj skupštini da tuži jednu državu pred MSP. Moramo se držati za Savet bezbednosti jer je to za nas potpuno bezbedno i treba tužbom dalje osporavati postojanje lažne države Kosovo", izjavio je Koštunica.

Pogledajte još