Karići grade objekte za Olimpijadu

BEOGRAD, 31. jula 2010. (Beta) - Jedan od direktora ruske Naftno-gasne kompanije "Itera" Dragomir Karić potpisao je u Moskvi ugovor o projektovanju i izgradnji objekta za Organizacioni komitet XXII Zimskih olimpijskih i XI Zimskih paraolimpijskih igara 2014. godine u Sočiju, saopšteno je u subotu iz te kompanije.

U saopštenju se navodi da je vrednost radova procenjena na više od 100 miliona dolara i da će ta zgradu imati 30.000 kvadratinih metara poslovnog prostora i 360 parkinga za automobila. Prilikom potpisivanja ugovora Karić je najavio da bi izgradnja trebalo da počne 2012. godine i da će Olimpiski komitet u tu zgradu moći da se useli na vreme, navedeno je u saopštenju.

Prema njegovim rečima, na poslovima će biti angažovani i srpski građevinari, a zgrada će biti opremljena najmodernijom tehnikom.

Karić je za današnje "Večernje novoti" demantovao informaciju i navode medija da su njegova braća Bogoljub i Sreten Karić kupili azil od Rusije. "Zbog ugleda koji imamo u Rusiji, sigurno smo mogli da dobijemo azil da nam je bio potreban. Mi ga nismo ni tražili. Novinari bi morali da znaju da se azil u Rusiji ne može kupiti", istakao je Karić.

Pogledajte još