Od vojne industrije očekujemo milijardu dolara

KRALJEVO, 2. avgusta 2010. (Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je u ponedeljak očekivanje da će vojna industrija Srbije uskoro potpisati ugovore o izvozu proizvoda vredne milijardu dolara.

"U danima pred nama nadamo se konačnom potpisivanju ugovora od prvih milijardu dolara izvoza naše odbrambene industrije i ubeđeni smo da će taj priliv uposliti naše građane i omogućiti povećanje budžeta za našu vojsku", rekao je Šutanovac na svečanosti povodom obeležavanja Dana avijacije na vojnom aerodromu Lađevci kod Kraljeva.

Ministar je dodao da je pokrenut razvojni program u oblasti remonta, naoružanja i vojne opreme, kao i da Vojska Srbije ima veoma važan "privredno-ekonomski karakter" jer su u prethodnim godinama sklopljeni izuzetno važni ugovori sa stranim državama. Time se "pomaže odbrambena industrija i upošljava više desetina hiljada radnika", rekao je Šutanovac.

Ministar je izrazio očekivanje da će od naredne godine iz budžeta biti izdvajana sredstva za revitalizaciju srpske vojne avijacije. "Zbog velike svetske ekonomske krize Vojska Srbije ima određene probleme, vazduhoplovstvo je njom najviše pogođeno tako da nam je želja da u buddžetu za sledeću godinu obezbedimo veća sredstva i pokušamo da ga revitalizujemo", rekao je on.

Pogledajte još