Vlada nema strategiju za problem Kosova

BEOGRAD, 2. avgusta 2010. (Beta) – Politički analitičar Dušan Janjić ocenio je u ponedeljak da Srbija apsolutno nema nikakvu viziju ni strategiju upravljanja kosovskim problemom i da su se predstavnici Vlade Srbije vratili na retoriku iz perioda Slobodana Miloševića.

“Ubeđen sam da Vlada Srbije i (predsednik Srbije Boris) Tadić ne žele da pitanje Kosova postane pitanje javne rasprave i unutrašnjo- političke debate. Oni žele da to drže kao međunarodno-diplomatsko pitanje i da po mogućustvu što duže manipulišu javnošću Srbije”, rekao je Janjić novinarima u hotelu Balkan u Beogradu.

Janjić je rekao da je učestvovao na nedavnom skupu u Beču “Srpska zajednica na Kosovu: Izazovi i mogućnosti” u organizaciji njujorškog CIG (Council For Inclusive Governance), i da je “opšti zaključak Srba sa Kosova koji su učestvovali na skupu da od Beograda nemaju šta da očekuju”.

Poruka tog skupa je, kako je naveo Janjić, vapaj Beogradu da ne ulazi u konflikt sa međunarodnom zajednicom. “Bojim se da je opšti zaključak Srba na skupu u Beču koji su došli sa Kosova da od Beograda nemaju šta da očekuju. Oni još nisu okrenuli leđa od Beograda”, rekao je Janjić.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.