Paris Alena Boajea

Izložbom u Francuskom kulturnom centru u Beogradu - "Paris", Alena Boajea, počela je nova izlagačka sezona centra. Večiti putnik, Alen Boaje beleži svoja zapažanja, igra se bojom i svetlom, opčinjen večitim šarmom ulica Pariza. 

U prisustvu velikog broja gostiju izložbu su svečano otvorili Karina Koman, direktor FKC i Alen Boaje, umetnik.

Karina Koman: ... Alen Boaje je počeo da se bavi slikarstvom uporedo gradeći karijeru u studiju modnog dizajnera Iv Sen Lorana gde je usavršio smisao za harmoniju boja, eleganciju i prefinjenost. Radi na ivici apstraktne umetnosti, a u izboru boja pod uticajem je Nikole de Stala. Strogost njegovih kompozicija podseća na Sezana i Markea... 

Alen Boaje: Ja želim da podelim sa svojim prijateljima ono što sam stvorio i ako postoje trenuci u kojima će oni u mojim slikama uživati ja ću biti srećan. Želeo bih da vam se zahvalim što ste došli na otvaranje moje izložbe i nadam se i voleo bih da razmenimo mišljenja. Takođe se nadam da ću imati priliku da se vratim u ovu divnu zemlju još nekim povodom. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da se duboko zahvalim svima za napore koje su učinili da bi se ovaj događaj ostvario. Hvala vam svima od sveg srca.

Rođeni parižanin, živi u centru Pariza, stvara na prostorima velikih slikara pariške škole lepih umetnosti, ne krijući korene, tradiciju i duh tog vremena koji sledi. Umetnik stvara neopterećen velikim temama i idejama, u svom svetu artiste zaljubljenog u grad, život grada, u ulice, ljude, prolaznke, svetlo, boju... I to se na slikama vidi i oseća. 

Videti ovu izložbu  je,  na neki čudan način,   kao da smo u Parizu, a u Parizu je uvek lepo, a kad se vratimo pričaćemo vam kako smo se proveli.

Izložba je otvorena od 10. septembra do 20. oktobra, a onda će biti predstavljena i u Francuskom kulturnom centru u Novom Sadu od 1. do 15. novembra.  

Dragan Kljajić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.