Utorak, 3. avgust 2010. godine

BEOGRAD, 3. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas pišu o diplomatskim aktivnostima vezanim za Kosovo i raspravu u Ujedinjenim nacijama, o 15-godišnjici hrvatske operacije "Oluja" i o ekonomskim temama.

ALO - Pod naslovom "Monstrum umro u ćeliji" list piše da je optuženi za silovanje i smrt osmogodišnje devojčice u Ledincima Mladen Ogulinac pronađen mrtav u zatvoru. Tekst o predsedniku Srbije Borisu Tadiću naslovljen je sa "Oblio ga znoj!".

BLIC - "Poskupljuju sve životne amirnice", piše list o očekivanim poskupljenjima ovog meseca. "EU želi dogovor sa Srbijom oko rezolucije", o odustajanju EU od odvojene rezolucije u UN. O incidentu u Budvi: "Šarićev brat usred pucnjave". "Za dan u Guči 50 evra", o predstojećme Saboru. "Delije će čuvati u Bratislavi 400 policajaca", o pripremama za meč Slovan-Crvena zvezda u Slovačkoj.

VEČERNJE NOVOSTI - "Nije kasno za dogovor", o diplomatskim aktivnostima Srbije i EU do sednice Generalne skupštine UN u septembru. O navodno planiranoj otmici deteta potpredsednika Vlade Ivice Dačića list tvrdi: "Ucena Dačiću: Sin Luka za slobodu Joce Amsterdama". Izjava ministarke za Nacionalni investicioni plan Verice Kalanović: "I Turci grade koridor".

DANAS - "Ako je mogao Dačić zašto ne bi i Nikolić", naprednjaci priželjkuju demokrate kao partnere. "Tužba Ine mora da se reši na političkom nivou", o sporu oko imovine Beopetrola. "Prozivke na račun Zagreba i Beograda", o problemima Srba iz Hrvatske 15 godina posle akcije "Oluja".

KURIR - O smrti Mladena Ogulinca: "Smrt monstruma". "Istraga nabavke vakcina", list piše da policija ispituje posao u vezi sa nabavkom vakcina protiv novog gripa.

POLITIKA - Povodom 15. godišnjice vojne akcije "Oluja" izjava Sava Štrbca, predsednika Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas": "Osećaj krivice zbog napuštenog zavičaja". "Dinkićev kec iz rukava", o predstojećim pregovorima sa MMF-om. "Tužilaštvo traži novu istragu protiv Davinića", o istrazi protiv bivšg ministra odbrane.

PREŠ - "Srbija gubi čak i ako pobedi u UN", izjava otpravnika poslova francuske ambasade Mišela Šarboijea. "Ubica umro na rođendan svoje žrtve", o smrti u zatvorskoj bolnici Mladena Ogulinca koji je 26. juna silovao i ugušio devojčicu.

PRIVREDNI PREGLED - O letovanju u Grčkoj pod naslovom: "Kraj muka turistima u Grčkoj?". "INA gubi spor u vezi sa prodajom Beopetrola", piše list.

Pogledajte još