SVAKODNEVNI RAZGOVORI: Probudite iznova bliskost u vezi

Komunikacija je sinonim za stabilnost svakog međuljudskog odnosa, a posebno emotivne veze. Bliskost između partnera ostvaruje se pre svega iskrenim, emotivnim, pa čak i jednostavnim razgovorom o svakodnevnim temama.

Kada volite neku osobu, želite da o njoj znate sve. Ne samo kako je provela dan na poslu, već i kako se oseća i o čemu razmišlja. Jednostavno, kada vam je stalo, želite da budete prisutni i psihički i fizički.

Pa ipak, ponekad vam se čini da ste izgubili tu nit. Da ne možete dopreti do partnerovih misli i da on ponekad više bira da prećuti ono što ga muči. Ovakva distanca, utiče na vašu bliskost i ako ste primetili da vam je partner sve češće odsutan, vreme je da date sve od sebe i prevaziđete krizu.

Najbolji način da komunikaciju vratite na željeni nivo svakako je da ne propuštate svakodnevno ćaskanje, o ma čemu. Jednostavno, ako živite sa čovekom koga volite, nema potrebe da između vas vlada tišina. Popričajte o nekim trivijalnim stvarima, jednostavan razgovor oboma će prijati.

Razgovarajte o zajedničkim iskustvima

Ponekad, kada vam se čini da se udaljavate jedno od trugog, najbolji način da se ponovo zbližite krije se u evociranju uspomena, bilo dobrih, koje će ponovo u vama probuditi leptiriće, ili onih lošijih, koje će vam pokazati da ste i ranije krize uspešno prevazišli.

Pažljivo slušajte

Možda vaš partner više ne želi da priča, jer je primetio da ga poslednjih dana i ne slušate najpažljivije. Morate pronaći fokus, kada je vaš odnos u pitanju! Vašem partneru su potrebni podrška i razumevanje i ako mu se učini da ga ne slušate pažljivo, biće mu jasno da od vas to neće dobiti. Zato ga gledajte pravo u oči dok vam nešto govori, pažljivo slušajte i pokažite da razumete i saosećate sa njim. To će mu mnogo značiti i ponovo če osvežiti vašu komunikaciju.

Uložite vreme da svoju vezu vratite na pravi put, budite otvorene, spremne da slušate i prilagodite se svakoj situaciji, jer ljubav to zaslužuje!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još