Uhapšeni osumnjičeni za napad na Teofila Pančića

BEOGRAD, 3. avgusta 2010. (Beta) - Kriminalistička policija Beograda u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom privela je dvojicu osumnjičenih za napad na kolumnistu nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića, saopšteno je u utorak iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je agenciji Beta da je policija uhapsila Danila Žuža (19) i Miloša Mladenovića (18) iz Beograda i odredila im zadržavanje do 48 sati, posle čega će ih sprovesti istražnom sudiji.

Dačić je rekao da je identitet osumnjičenih utvrđen na osnovu DNK analize, pošto su na predmetu kojim je Pančić pretučen pronađeni tragovi DNK napadača. On je dodao da je bilo teško utvrditi identitet počinioca, jer su sigurnosne kamere na okolnim zgradama u Zemunu gde se dogodio incident snimile napadače s leđa.

"Počinioci tog krivičnog dela nisu se mogli identifikovati zato što su bili okrenuti leđima. Bila je neophodna pomoć svih onih koji su bili neposredni svedoci ili su imali bilo koja druga saznanja", kazao je Dačić.

Pogledajte još