Vojvođani na Sajmu MOS u Celju

Šesnaest vojvođanskih kompanija boraviće od srede, 12. septembra, na 40. međunarodnom sajmu privrede (MOS) u Celju, gde će sa privrednicima iz Slovenije razmotriti mogućnosti ekonomske saradnje i zajedničkog ulaganja.

Šef vojvođanske privredne delegacije biće pokrajinski sekretar za privredu Siniša Lazić, a nastup vojvođanske privrede na celjskom privrednom sajmu subvencionisaće Fond za podršku promociji izvoza Vojvodine, najavljeno je iz tog sekretarijata. Tokom boravka u Sloveniji, planiran je susret vojvođanske privredne delegacije sa ministrom privrede Slovenije Andrejem Vizjakom, sa kojim će razgovarati o unapređenju privredne saradnje između vojvođanskih i slovenačkih privrednika. Razmotriće se i mogućnosti ulaganja slovenačkih privrednika u Vojvodinu i vojvođanskih privrednika u Sloveniju, ističe se u saopštenju Sekretarijata za privredu Vojvodine. 

Na MOS sajmu u Celju, koji će trajati do 19. septembra ove godine, predstaviće se više od 1.600 izlagača iz 33 zemlje. Tema susreta biće i saradnja u nastupu na sajmovima i saradnja u oblasti turizma, kao deo potpisanog Sporazuma o turističkoj saradnji između turističkih organizacija Vojvodine i Slovenije. („Pregled“)

Pogledajte još