Željko Mitrović: Pink raskida saradnju sa Grandom

BEOGRAD, 3. avgusta 2010. (Beta) - Televizija Pink saopštila je u utorak da je prekinula saradnju sa Grand Produkcijom, koja promoviše folk, pop folk i turbo folk izvođače, i navela da "ni jedan format" te muzičke kompanije "neće naći mesto u Pinkovoj programskoj šemi."

U saopštenju uređivačkog kolegijuma TV Pink, koje je potpisao njen vlasnik Željko Mitrović, kao razlog raskidanja saradnje sa Grandom navodi se "izostanak očekivanja da se saradnja nastavi na dogovornoj osnovi kao okviru zdravog poslovanja dugogodišnjih partnera".

Ovakve poslovne aranžmane sa "Grand produkcijom" televizija je nastavljala zbog poslovnih uspeha koji nisu izostajali i zbog želje da održi dobre odnose prema eksternim produkcijama, koje su godinama u toj televiziji pronalazile šansu za svoje poslovanje, navedeno je u saopštenju.

"Kako je to 'Grand produkcija' zaboravila i kako su pregovori o novoj sezoni izašli iz okvira korektnosti poslovanja dugogodišnjih partnera i dotakli politiku ucenjivanja i nerealnih postavki, TV Pink je prekinula svaku saradnju sa tom produkcijom, ne želeći da podlegne pritiscima i da nastavi poslovanje na način koji nije primeren", navodi se u saopštenju.

"TV Pink je odavno prerasla potrebu za eksternim produkcijama, i koprodukcijskim aranžmanima, jer se tokom svih ovih godina razvila u najsnažniju televizijsku stanicu Jugoistočne Evrope, potpuno sposobnu da i najsloženije projekte u potpunosti proizvede oslanjajući se isključivo na sopstvene kapacitete i zaposlene stručnjake".

List "Blic" piše da je Grand sklopio dogovor sa FOX televizijom.

Pogledajte još