Hor OŠ "Sveti Sava" danas na Božićnom seocetu kod Hrama

Manifestacija "Božićno seoce kod Hrama" drugi put je svečano otvorena u petak, 4. januara, na platou ispred Hrama Svetog Save.

Na Raspevanoj Božićnoj jelci, juče su nastupili hor OŠ "Despot Stefan Lazarević" i OŠ "Duško Radović".

Večeras od 17h nastupiće OŠ "Sveti Sava".

"Božićno seoce kod Hrama" traje do 28. januara.

Prošle godine je, ispred Hrama i u Kripti, nastupilo preko 100 muzičkih izvođača, dečijih i crkvenih horova, vokalnih sastava, glumaca, plesnih trupa. Najmlađi su svake večeri ulepšavali jedinstvenu konstrukciju – Božićnu raspevanu jelku – na kojoj su nastupali dečiji i crkveni horovi iz cele Srbije.

Ideja je nastala sa željom da se svi praznici tokom januara objedine i obeleže na istoj, jedinstvenoj lokaciji, platou ispred Hrama Svetog Save, uz blagoslov Njegove Svetosti patrijarha srpskog g. Irineja.

Želja organizatora je da svakodnevnim programom i propratnim aktivnostima ponudi Beograđanima i turistima, koji tokom praznika posete Beograd i Hram Svetog Save, jedinstvenu manifestaciju namenjenu najmlađima, ali i onim starijim posetiocima, sa ciljem da „Božićno seoce kod Hrama“ postane tradicionalna manifestacija.

Svakog dana, posetioci će uživati u nastupima dečijih i crkvenih horova na jedinstvenoj konstrukciji – božićnoj jelki, imaće priliku da se provozaju fijakerom oko samog Hrama, uživaju u muzičkom i dramskom programu na bini u drvenim kućicama pronađu različite poklone, rukotvorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete, i prisustvuju mnogim drugim aktivnostima.

Manifestaciju „Božićno seoce kod Hrama“ u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde - Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicamaGrada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije „Color Media Communications“ i „Ninamedia“.

Prijatelji manifestacije su: Srpska Pravoslavna crkva, Hram Svetog Save, Ministarstvo pravde – Uprava za saradnju s crkvenim i verskim zajednicama, Omladinsko pozorište Dadov, Erste banka, PDM AgroFruit, Rajfajzen banka, Mapei, Lidl Srbija, Nekst sokovi, Orbit, Deksi ko, Neretva komerc, Unija pekara i mnogi drugi.

Pogledajte još