NE SUMNJAJTE U NIHOV ODABIR: Singl žene zadovoljne sobom

Single devojke, su stalna tema u društvu i porodici, ali gotovo niko u obzir ne uzima da je "single" status možda njihov odabir. Mnoga istraživanja, međutim, pokazala su da žene koje su singl žive veoma srećno, iako mnogi u to sumnjaju.

Istraživanja sprovedena u Velikoj Britaniji pokazala su da žene osećaju veću odgovornost u vezi, od svog partnera, a to znači da se ne osećaju slobodno i samostalno u emotivnom odnosu, već kao da im sam emotivni odnos nameće obaveze, u kojima one ne uživaju. To je jedan od osnovnih razloga, zašto sve češće biraju da budu same.

Uz to, ovo istraživanje je pokazalo, da žene mnogo lakše podnose samoću, jer mnogo bolje od muškaraca održavaju prijateljstva u različitim društvenim krugovima. Svojim bogatim društvenim životom, one sasvim uspešno nadomešćuju sve društvene potrebe i ne žele da budu u vezi tek da bi sa nekim bile.

Žene koje su dugo same naučile su da uživaju u svom životu, samostalne su i veoma je teško da za njih veza postane jedini izvor sreće.

Samostalne žene uživaju u usavršavanju svojih veština i mnogo vremena provode u izgradnji najbolje verzije sebe.

Psiholozi takođe tvrde, da pitanja o emotivnim vezama ne bi trebalo postavljati ženama koje su odabrale da budu same, jer se njihova sreća zapravo krije u zadovoljstvu sobom, a ne u potencijalnom emotivnom odnosu.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još