„Energetika 2007“ i ECOFAIR

Nova sezona na Beogradskom sajmu počinje od 12. do 14. septembra kada će se održati dve relativno nove, ali veoma značajne manifestacije − 4. međunarodni sajam zaštite životne sredine ECOFAIR i 3. međunarodni sajam električne energije, rudarstva, gasa i nafte, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti „Energetika 2007“.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, na sajmu energetike i ove godine okupiće se najznačajnije institucije i subjekti u toj oblasti iz zemlje i inostranstva. Na preko 3.500 kvadratnih metara izložbenog prostora u Hali 2 Beogradskog sajma predstaviće se 120 izlagača. Među njima su i Naftna industrija Srbije, Elektromreža Srbije, Institut Mihailo Pupin, Informatika iz Beograda, Sever iz Subotice, Jugotrejd Beograd, Rudnap Beograd, izlagači iz Nemačke, Poljske, Austrije...
Ove godine prvi put će se grupno predstaviti Privredna komora Federacije BiH, sa firmama iz Sarajeva, Kaknja, Banovića i drugih mesta. Tom prilikom biće potpisan Memorandum o razumevanju između ove komore i Privredne komore Srbije i Agencije za energiju i energetsku efikasnost Republike Srbije. Udruženje čeških privrednika predstaviće se sa 14 preduzeća iz oblasti obnovljivih izvora energije. Sajam energetike imaće i bogat stručni program.

Što se tiče 4. međunarodnog sajma zaštite životne sredine, interes za promociju svojih projakata iz ove oblasti pokazalo je 130 domaćih stranih firmi i instituacija. Na više od 2.000 kvadratnih metara izlagačkog prostora, promociju svojih aktivnosti imaće Privredna komora Srbije, instituti „Kirilo Savić“, „Jaroslav Černi“ i Vinča, beogradska komunalna preduzeća, Zavod za zaštitu prirode Republike Srbije, Holcim Popovac, Univap Beograd, Inovasion und tehnik iz Austrije i drugi. Svečano otvaranje ove dve sajamske priredbe predviđeno je za 12. septembar u 11 časova. („Pregled“)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.