Hrvatska još nije priznala strašan zločin

BEOGRAD, 4. avgusta 2010. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DŠ) Vojislav Koštunica izjavio je u sredu, povodom godišnjice proterivanja Srba u akciji "Oluja", da Hrvatska ni posle petnaest godina nije priznala "taj strašan zločin".

"Petnaest godina nisu izbrisale strašan zločin etničkog čišćenja nad Srbima Krajišnicima, već je u pamćenje srpskog naroda zauvek utisnuto da su nevini Srbi smišljeno i namerno ubijani i surovo prognani sa svojih vekovnih ognjišta", ocenio je Koštunica u saopštenju.

On je naveo da je ubijanje nedužnih i progon nemoćnih "najgori poraz za one koji su počinili taj zločin" i dodao da u Evropi od Drugog svetskog rata nije viđena veća izbeglička kolona od one koja je od Knina 1995. godine krenula prema Beogradu.

"Bez obzira što niko drugi ne priznaje zločine nad nevinim Srbima, dužnost srpskog naroda je da se seća svake nevino postradale srpske žrtve, znajući da smo kao narod najviše stradali kroz ceo prošli vek. Naša poruka danas mora biti da se samo na istini može graditi budućnost i poštovanje među narodima na Balkanu", ocenio je on.

Pogledajte još