Pojavili se novi kupci fudbalskog kluba Liverpul

0

LONDON, 4. avgusta 2010. (Beta-AP) – Bivši sirijski fudbaler Jaja Kirdi rekao je u sredu da "napreduju" pregovori o kupovini engleskog fudbalskog kluba Liverpul.

LONDON, 4. avgusta 2010. (Beta-AP) – Bivši sirijski fudbaler Jaja Kirdi rekao je u sredu da “napreduju” pregovori o kupovini engleskog fudbalskog kluba Liverpul.

Kirdi predvodi grupu arapskih i kanadskih investitora koji žele da kupe Liverpul od američkih biznismena Toma Hiksa i Džordža Džileta. On je u saopštenju naveo da je “postignut dogovor o svim važnim pitanjima, uključujući cenu kluba, vraćanje duga banci i finansiranju izgradnje novog stadiona”.

Nagovestio je da su pregovori sa Hiksom i Džiletom “u završnoj fazi”. “Liverpul je veliki fudbalski klub sa ponosnim navijačima kojih ima u svakom delu sveta. Sa dodatnim novcem za pojačanja i sredstvima za izgradnju novog stadiona, Liverpul će imati dobru osnovu da se u predstojećim godinama takmiči u Premijer ligi i Evropi”, rekao je Kirdi.

Za kupovinu Liverpula zainteresovan je i kineski biznismen Keni Huang, koji je u ponedeljak ponudio da otkupi dug kluba od 237 miliona funti (374 miliona dolara).

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.