Crvenoj zvezdi niska ograda na stadionu u Bratislavi

BRATISLAVA, 4. avgusta 2010. (Beta) - Predstavnici beogradskog fudbalskog kluba Crvena zvezda zatražili su u sredu od uprave Slovana, sa kojim će u četvrtak igrati revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, da još povisi ogradu između sektora gostujućih i domaćih navijača na stadionu Pasjenki u Bratislavi.

"Već u prvoj fazi smo povisili postojeću ogradu na traženu visinu od 2,20 metara, a sada su od nas specijalno zatražili da je još povisimo za 45 centimetara", kazao je agenciji SITA tehnički menadžer Slovana koji odgovara za bezbednost Zdeno Roman.

Stadion Pasjenki obišli su u sredu predstavnici Crvene zvezde u pratnji službenika srpskog konzulata u Bratislavi.

"Izaći ćemo im u susret, ali izgledaće kao kavez za cirkuske lavove", kazao je Roman i dodao da je Slovan pazio na svaku sitnicu, jer su po njegovoj oceni srpski gosti prilikom kontrole tragali za bilo kakvim razlogom za protest.

Razlog takvog ponašanja, prema mišljenju domaćina sutrašnje utakmice, moglo bi da bude pisanje srpskih medija da bi zbog manjka bezbednosti na stadionu Slovana Evropska fudbalska unija (UEFA) mogla da Zvezdi pripiše pobedu službenim rezultatom.

Pogledajte još