Četvrtak, 5. avgust 2010.

BEOGRAD, 5. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama donose naslove o obeležavanju 15. godišnjice hrvatske vojne akcije "Oluja" i najave poskupljenja namirnica.

BLIC - "Ustavni sud tek krajem godine o zabrani 'Obraza'", o inicijativi za zabranu ultradesničarskih organizacija. "Uskoro niže cene bele tehnike", o novoj uredbi o eko-taksama. "Hakeri Telekomu krali dopune za mobilne telefone", o osumnjičenima za računarsku prevaru.

VEČERNJE NOVOSTI - "Cene lete u nebo", o najavi talasa poskupljenja namirnica. "Pomen žrtvama 'Oluje'", o parastosu na 15. godišnjicu stradanja Srba u Hrvatskoj. "Prodaje se 450 vojnih kompleksa", o tome da će vojne lokacije uskoro postati gradilišta.

DANAS - "Ubijene 24 žene u Srbiji od početka godine", o istraživanju Mreže Žene protiv nasilja. "Izborna lovišta DS i SNS", direktor Transparentnosti Srbija Vladimir Goati govori za list o rasporedu političkih snaga. "Patrijarh Irinej: Zločin se nastavlja", o obelezavanju 15. godišnjice hrvatske vojne akcije "Oluja".

POLITIKA - "Vlast disciplinuje kontrolore vlasti", o tome da novi Poslovnik o radu Skupštine Srbije omogućava smenjivanje predstavnika regulatornih tela ako parlament ne prihvati njihove izveštaje. "Srpska rezolucija može da se menja do početka zasedanja", kaže za list portparol predsedavajućeg Generalnoj skupštini UN Žan Viktor Nkol.

lji/dar

Pogledajte još