Naomi Kembel primila dijamante i veruje da su od Tejlora

HAG, 5. avgusta 2010. (Beta-AFP/AP) - Britanska manekenka Naomi Kembel izjavila je danas da 1997. u Južnoj Africi jeste primila nebrušene dijamante i da veruje da joj ih je poklonio bivši predsednik Liberije Čarls Tejlor, koji je optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Ona je pozvana u Hag da u Međunarodnom krivičnom sudu svedoči o nebrušenom dijamantu koji joj je bivši liberijski predsednik navodno poklonio na večeri čiji je domaćin bio Nelson Mandela.

Naomi Kembel je, međutim, rekla da poklon nije dobila tokom te večere, već naredne noći.

"Spavala sam kada je neko zakucao na vrata. Otvorila sam i dva čoveka su mi uručila vrećicu rekavši 'Poklon za vas'", izjavila je danas na sudu Noami Kembel. Ona je dodala da je poklon otvorila tek sutradan ujutru i da je ugledala nekoliko "sasvim malih kamenčića prljavog izgleda".

Kembel je navela da je tog dana na doručku sa svojim agentom Kerol Vajt i sa glumicom Mijom Farou razgovarala o poklonu koji je primila. "Jedna od njih je rekla da je poklon sigurno od Čarlsa Tejlora, a ja sam rekla da 'pretpostavljam da jeste'", izjavila je manekenka.

Pogledajte još