Slovenački metal na petom Festivalu srpskog podzemlja!

Veliko nam je zadovoljstvo što vam u prvoj objavi dela programa petog Festivala srpskog podzemlja možemo predstaviti sadržaj koji apsolutno oslikava duh nezavisnih krugova andergraund scene, njenu suštinu i važnost. To jeste neraskidiva saradnja između svih onih koji se osećaju kao pripadnici podzemnih krugova umetnosti, onih koji stvaraju pre svega motivisani iskrenim osećanjima i željama.

Na ovogodišnjem festivalu predstavljamo vam baš takvu saradnju, dugotrajnu povezanost i prijateljstvo sa najlegendarnijim metal bendom iz Slovenije, bendom Sarcasm.

Više puta su nam se staze ukrstile sa ovim gromadama eks JU scene i uvek je bilo na obostrano zadovoljstvo.
Ovoga puta bend će nastupiti kao specijalni gosti Festivala srpskog podzemlja i pružiti nam ugođaj sa šmekom stare škole 80-ih godina. Još od 80-ih delujući na marginama muzičke scene Slovenije vešto nas opominju i upućuju da prave vrednosti nikada ne mogu da budu gurnute u zapećak, dokle god postoje iskreni borci za andergraund.

Više o bendu: https://www.facebook.com/Sarcasm-band-159382054102533/

Zajedno sa bendom Sarcasm Festival će ugostiti dokumentarac Železne Stopinje koji je prvi film ove vrste u Sloveniji i bavi se nastankom i počecima hevi metal pokreta u tadašnjoj jugoslovenskoj republici. Film su zajedno kreirali Jure Gorjanec i Denis Brnčić koji su na vrlo zanimljiv i temeljan način dočarali duh tadašnjeg vremena i povezali ga sa današnjim dešavanjima na tamošnjoj sceni. Film je nedavno premijerno prikazan i na nacionalnoj televiziji Slovenije, a prikazivanje u sklopu našeg festivala biće ekskluzivna premijera u Srbiji što nam čini veliku čast. Autor i producent filma Denis Brnčić i art direktor filma Ognjen Zeljić takođe će biti gosti festivala i biće im drago da se susretnu sa domaćom publikom i podele sa nama svoja iskustva i viđenje aktuelne nezavisne scene.

Više o filmu: https://www.facebook.com/zeleznestopinje/

Festival srpskog podzemlja održaće se u hali 6 Novosadskog sajma i delom je podržan od strane SKCNS kao i EPK.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još