DRAGOCENA TEČNOST: Arganovo ulje - spas za suvu i tretiranu kosu

U poslednje vreme arganovo ulje je postalo veoma popularno u zapadnim zemljama, a razlog je jednostavan-prepoznata je njegova izuzetnost i dragocenost.

Interesantna je činjenica da je stablo argana proglašeno za svetsku UNESCO baštinu, što samo još više potvrđuje njegovu vrednost. Za samo jedan litar ulja potrebno je 100kg plodova i zato ne treba da vas čudi paprena cena u odnosu na neka druga bazna ulja. Vitamin E je najbitniji sastojak, jer od njega potiče antioksidantno svojstvo ulja, koje je bitno kako u nezi kože, tako i u ishrani. Ono takođe sadrži karotene, koji su bitni u zaštiti od sunčevih zraka, stoga ulje argana ima bitnu ulogu i kao preparat za sunčanje.

Za oblikovanje kose

Ako je potrebno da na brzinu oblikujete kosu, arganovo ulje je odlično rešenje! Sadrži brojne lekovite sastojke tako da je odlično i za zaštitu kose od toplote. Stavite nekoliko kapi ulja na dlanove i protrljajte prstima kroz suvu kosu. Ovaj tretman radite svaki put pre feniranja, i kosa će vam biti izrazito hidrirana.

Maska za kosu

Ako želite najbolji i najdelotvorniji efekat stavljanje ulja kao maske je najbolji izbor. Pred svaki važan događaj stavljajte ovu masku i ujutru ćete se probuditi sa savršeno sjajnom i glatkom kosom. Preporučujemo nanošenje na celu dužinu vlasi (što više nanesete imaćete bolji efekat), a zatim vezivanje kose u punđu, dok na jastuk treba staviti peškir. Kosa će vam izgledati senzacionalno!

Gde kupiti

Ovo ulje možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane ili naručiti putem internet sajtova.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još