ADUT U ZIMSKOM AUTFITU: Rukavice daju pečat stilu

Čak i dame koje ne vole da prekrivaju šake, tokom najhladnijih meseci u godini su prinuđene da to učine. Ima, naravno, i onih kojima nije potreban minus napolju da bi stavile rukavice, jer ovaj deo asesoara smatraju jednim od najlepših zimskih ukrasa.

I dok su rukavice prethodnih sezona bile ukrašavane paspulima u nekoj kontrastnoj boji i menjale dužinu, počevši od veoma kratkih koje tek neznatno prekrivaju ručne zglobove, ove su znatno produžene, pa pojedini modeli prelaze i laktove. Ovakve rukavice priča su za sebe i mogu da budu adut vaše odevne kombinacije.

Uglavnom su jednobojne, ali sačinjene od kože u jarkoj boji (crvenoj, žutoj, zelenoj, nijansama plave, roze) što ih čini upečatljivim. Naročito su "na ceni" one koje otkrivaju prste. Osim što su praktične jer ne otežavaju nijednu uobičajenu radnju, one čine da istovremeno budu vidljivi još neki detalji (lak za nokte, prstenje).

Ako veoma duge rukavice nisu vaš izbor, na raspolaganju su vam i kratke, ali efektne - izrađene od kože u boji starog zlata, rđe, ili koje idu u kompletu sa ukrasima koji podsećaju na narukvice, što može da vas inspiriše da preko nekog sličnog para, kojim već raspolažete, stavite omiljene komade nakita.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još