OPTUŽEN ZA POLNO UZNEMIRAVANJE: Odloženo suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću

Suđenje Darku Kostiću, na kom je trebalo da iznese svoju odbranu, odloženo je danas jer sudija nije mogla da dođe na zakazano ročište.

Na današnjem pretresu Kostić je trebalo da iznese svoju odbranu, a sud da odluči koji će dokazi protiv njega biti izvedeni.

Treće javno tužilaštvo predložilo je da se, pored maloletnika L. J. (15), sasluša i drugi oštećeni Š. B. (22), koji je ranije tokom procesa ispričao da ga je modni kreator dodirivao po međunožju i omogućio mu da konzumira kokain. Takođe, biće saslušani i svedoci, među njima i portir iz Kostićeve zgrade, kojem je maloletnik ispričao šta mu se desilo u Kostićevom stanu, kao i sudski veštak.

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću iz trećeg puta počelo je početkom decembra u Trećem sudu u Beogradu. Na prvom ročištu uvodne reči izneli su postupajući zamenik Trećeg javnog tužilaštva, punomoćnik dečaka nad kojim je, kako se sumnja, Kostić izvršio nedozvoljene polne radnje, kao i branilac optuženog kreatora.

Kako je navela postupajuća zamenica javnog tužioca, Darku Kostiću se na teret stavljaju četiri krivična dela - nedozvoljeno posedovanje narkotika, omogućavanje uživanja opojnih droga, polno uznemiravanje, kao i nedozvoljene polne radnje nad maloletnim licem.

Podsećanja radi, Darko Kostić uhapšen je 22. juna ove godine po prijavi maloletnika L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemiravao i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju. Ovaj tinejdžer na saslušanju kod tužioca kroz suze je gotovo tri sata pričao kako ga je modni kreator napastvovao. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan.

Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio "kamagru" - ilegalni preparat za potenciju. Uz to, mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, kada je Kostić pokušao na silu da ga uvede u svoj dom. Tinejdžer mu se tada istrgao iz ruku i pocepane majice pobegao iz zgrade.

"Dodirivao me je po telu"

Drugi oštećeni mladić Š. B. (22) je u tužilaštvu ispričao da ga je modni kreator nasilno dodirivao po međunožju.

- Mladić je potvrdio da ga je u noći kada se napastvovanje dogodilo Kostić pozvao u svoj stan. Tamo su, najpre, konzumirali kokain koji je kupio okrivljeni. "Pošmrkao sam jednu crtu", rekao je konkretno mladić. Nakon toga Kostić ga je, iznenada i bez njegove dozvole, uhvatio za međunožje sa očiglednom željom da inicira seksualni odnos - rekao je izvor.

Izvor: Blic.rs
Foto: Jutarnji program TV Happy-Printscreen/Youtube

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.