Pozorisni festival Tvrđava teatar od 11. do 20. avgusta

0

BEOGRAD, 6. avgusta 2010. (Beta) – Drugi pozorišni festival "Tvrđava teatar", na kome će u glavnom programu biti prikazano devet predstava iz Srbije, Španije, Hrvatske, Holandije i Italije, biće otvoren 11. avgusta na Smederevskoj tvrđavi, najavili su u petak organizatori.

BEOGRAD, 6. avgusta 2010. (Beta) – Drugi pozorišni festival “Tvrđava teatar”, na kome će u glavnom programu biti prikazano devet predstava iz Srbije, Španije, Hrvatske, Holandije i Italije, biće otvoren 11. avgusta na Smederevskoj tvrđavi, najavili su u petak organizatori.

U saopštenju se navodi da će u glavnom programu festivala, koji će trajati do 20. avgusta, biti izvedena predstava “Do do land” španskog Teatra “Puho”, “Metak za sve” reditelja Nemanje Rankovića u izvođenju Hrvatskog kazališta iz Rijeke, “Bau brigatta di” i dečja predstava “Armonižazione urbana” u izvođenju Teatra En Vol iz Italije.

Od srpskih predstava biće izvedene “Sviraj to ponovo Sem” reditelja Marka Manojlovića u izvođenju BDP-a, “Rumunija 21” Narodnog pozorišta iz Užica u režiji Gorana Golovka, kao i “Buđenje proleća” Anje Suše u izvođenju Malog pozorišta “Duško Radović”.

Na festivalu će biti izvedene i predstave “Putujuće pozorište Šopalović” reditelja Nebojše Dugalića u izvođenju Kraljevačkog pozorišta, “Kate Kapuraica” Jagoša Markovića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora i komad “Proslava” rediteljke Ive Milošević u izvođenju Ateljea 212.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.