ZA SVE TIPOVE VLASI: Bademovo ulje - beauty saveznik zdrave kose

Bademovo ulje je dugogodišnji beauty "saveznik". Poznato je kao ulje koje dubinski hidrira i oporavlja kosu. Takođe je odlično za negu svih tipova kože, posebno suve i osetljive. Uvek ga se setimo zimi, i nanosimo ga na kosu i lice, da bismo sprečili dehidrataciju i perutanje.

Smatra se da ne postoji bolji prirodan preparat od ulja za kosu. Njihovo delovanje je zaista neverovatno. Ulje možete nanositi tri puta nedeljno kao i sva ostala ulja. Ili za najbolji učinak, spavajte sa maskom na kosi. Ako izaberete ovaj način, obavezno vežite kosu u punđu, i stavite čist peškir na jastuk.

Oporavlja suvu kosu

Ako koristite presu videćete da će masaža uljem oporaviti kosu oštećenu od toplote. Takođe, masažom se jača koren kose i ubrzava rast. Ovo je povezano sa hranljivim materijama i masnim kiselinama sadržanim u ulju, koje prodire u kožu glave, obnavlja oštećenu kosu i pospešuje rast kose.

Zaustavlja opadanje

Pošto je bademovo ulje veoma lagano, ono se postavlja na kosu kao neki štit koji stvara dodatni sloj. Na taj način kosa je ojačana i sprečava se opadanje kose.

Uklanja perut i umiruje kožu glave

Bademovo ulje hidrira i omekšava kožu glave, poboljšava cirkulaciju i smanjuje bilo kakvu iritaciju ako je imate. Zimi su iritacije vrlo često zbog toplog i suvog vazduha u prostorijama. Koža glave može biti iziritirana i od previše agresivnih hemijskih preparata za kosu. Redovnom upotrebom bademovog ulja sve ovo možete da sprečite. Takođe, ako koristite ovo ulje, zaboravite na perut!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još