Odložen stečajni postupak u Savremenom domu

KRUŠEVAC, 7. avgusta 2010. (Beta) – Privredni sud u Kraljevu odlučio je da odloži uvođenje stečaja u kruševačkoj drvno-prerađivačkoj industriji “Savremeni dom” kako bi se, nakon raskida privatizacionog ugovora, razmotrile druge opcije za izlazak iz krize, saznaje u subotu agencija Beta.

Novopostavljeni zastupnik kapitala u “Savremenom domu” Dragan Otović kazao je agenciji Beta da je uvođenje stečaja odloženo do 14. septembra, do kada bi trebalo da se sagleda poslovanje firme i izvrši procena da li bi, umesto u stečaj, preduzeće moglo ući u proces restruktuiranja.

“Za 24. avgust zakazali smo vanrednu Skupštinu kako bismo izabrali organe preduzeća. Popis imovine, dugovanja i potraživanja ostalih iza prethodnog vlasnika biće gotov do 15. avgusta”, kazao je Otović.

“Savremeni dom” privatizovan je u junu 2009. godine kada ga je na petoj aukciji kupila kompanija “Idea projekt” iz Beograda, po početnoj ceni od 92,7 miliona dinara, uz obaveznu investiciju od 23 miliona dinara. Agencija je 2. jula odlučila da raskine ugovor zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza u pogledu kontinuiteta proizvodnje i odredaba socijalnog programa. U preduzeće je, zbog blokade računa duže od tri godine, uveden predstečajni postupak.