Odbornik pokušao da se obračuna sa novinarima

KURŠUMLIJA, 7. avgusta 2010. (Beta) – Odbornik Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini opštine Kuršumlija Branislav Miljković pokušao je u subotu pre sednice da se verbalno i fizički obračuna sa novinarima, nezadovoljan izveštavanjem sa prethodne sednice.

Nezadovoljan zbog toga što je Televizija B92 objavila prilog sa prethodne sednice Skupštine opštine Kuršumlija, Miljković je verbalno napao novinarku te kuće Ljiljanu Danilović.

On joj je zamerio to što je u prilogu pustila zamenika predsednika opštine Zorana Lakića iz SRS da se, kako je kazao, “onako ponaša i bruka radikale”. Ispred skupštinske sale je tada nastala opšta galama jer se umešalo desetak prisutnih odbornika.

Nakon toga odbornik Miljković je izašao ispred opštinske zgrade gde je najpre uputio verbalne pretnje a zatim je pokušao da fizički napadne novinara Radija Slobodna Evropa Miloša Ivanovića. Teži incident su sprečili okupljeni odbornici i građani koji su se zatekli ispred zgrade opštine Kuršumlija.

Danas se odražava nastavak sednice Skupštine opštine Kuršumlija koja je prekinuta u četvrtak. Na današnjoj sednici se odlučuje o poverenju aktuelnom opštinskom rukovodstvu, koje čini koalicija Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije.