Vranje traži izmenu Uredbe o privlačenju investicija

0

VRANJE, 7. avgusta 2010. (Beta) – Gradska vlast u Vranju uputila je predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću zahtev za izmenu Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, ocenjujući da "pojedine odredbe tog dokumenta ne stimulišu domaće i strane partnere da ulažu u ovaj kraj".

VRANJE, 7. avgusta 2010. (Beta) – Gradska vlast u Vranju uputila je predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću zahtev za izmenu Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, ocenjujući da “pojedine odredbe tog dokumenta ne stimulišu domaće i strane partnere da ulažu u ovaj kraj”.

Gradonačelnik Miroljub Stojčić izjavio je medijima da su u lokalnoj samoupravi nezadovoljni što Vranje nije proglašeno područjem od posebnog interesa, čime bi država subvencionisala otvaranje novih radnih mesta sa 4.000 do 10.000 evra.

Odredbe Uredbe predviđaju da Vranje za svakog novozaposlenog može da računa na subvenciju države od 2.000 do 5.000 evra.

Čelnici lokalne samouprave ne mire se sa činjenicom da Vranje nije u grupi sa Nišom, Zajecarom, Kraljevom i Novim Pazarom koje ta odredba tretira kao područja od posebnog interesa za Srbiju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.