Antić odlazi posle duela sa Grčkom

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta) – Prijateljska utakmica sa Grčkom biće poslednja na kojoj će fudbalsku reprezentaciju Srbije sa klupe predvoditi selektor Radomir Antić, piše beogradska štampa.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) navodno su odlucili da saradnju sa trenerom koji je “orlove” doveo do Mundijala raskinu kada je Svetska fudbalska federacija (Fifa) prošle nedelje odbila da mu smanji kaznu od četiri utakmice suspenzije zbog vređanja sudije.

“Potreban nam je selektor od prvog dana kvalifikacija. Niko ne želi da preuzme odgovornost da nam reprezentacija krene u borbe za Evropsko prvenstvo bez prvog stručnjaka na klupi”, rekao je za Večernje novosti potpredsednik FSS-a Dragoljub Vukadinović i najavio promenu.

“Većinski stav je bio da Antić treba da ostane ako mu se smanji kazna. Ali i da u slučaju da Fifa potvrdi sankciju, moramo da imamo selektora od prve takmičarske utakmice. Što se mene tiče, ovde je sada sve jasno”, dodao je Vukadinović.

Antić će danas okupiti reprezentativce sa kojima je učestvovao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi i početi pripreme za prijateljski
duel sa Grčkom, koji će se igrati u sredu na stadionu Partizana. Ubrzo potom trebalo bi i da bude smenjen.

Sportski žudnal navodi da je glavni kandidat za Antićevog naslednika trener Fiorentine Siniša Mihajlović. Pominju se i bivši treneri Crvene zvezde Slavoljub Musln i Ljupko Petrović, kao i nekadašnji predvodnik Partizana, Nemac Lotar Mateus.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.