Mančester junajted osvojio Komjuniti Šild

BEOGRAD, 8. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su Komjuniti Šild pošto su na londonskom Vembliju pobedili Čelsi sa 3:1.

Mančester junajted je poveo golom Antonija Valensije u 41. minutu, posle asistencije Vejna Runija, a vodstvo je duplirao rezervista Havijer Ernandes u 76. minutu. On se posle dodvanja Valensije sapleo, lopta ga je udarila u lice i ušla u mrežu Enrikea Ilarija, koji je na golu "plavaca" zamenio Petra Čeha.

Gol za šampiona Engleske postigao je Salomon Kalu u 83. minutu, a pobedu "crvenih đavola" potvrdio je Dimitar Berbatov lob udarcem u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. On je u 46. minutu zamenio napadača Majkla Ovena.

"Neverovatno je da sam postigao gol, srećan sam što smo pobedili. To je bio neobičan pogodak, lopta me je udarila u lice i ušla u gol. Imamo neverovatan tim i dobre ljude u klubu, želimo da osvojimo titulu ove sezone", rekao je 22-godišnji Ernandes, koji je u letnjem prelaznom roku pojačao Junajted.

U timu Junajteda svih 90 minuta odigrao je reprezentativac Srbije Nemanja Vidić, koji je danas bio kapiten, dok je sa druge strane, u prvoj postavi ekipe Karla Ančelotija bio Branislav Ivanović.

"Važno je što je Dimitar postigao gol, pošto je pod velikim pritiskom. Mislim da će ove sezone postići mnogo golova", rekao je Vidić.

Na stadionu Vembli današnju utakmicu gledala su 84.623 gledaoca.

To je treća pobeda Mančester junajteda u poslednje četiri godine u Komjuniti Šildu. Za taj trofej igraju šampion Engleske i osvajač Kupa.

Pošto je Čelsi prošle godine osvojio i Premijer ligu i FA Kup za trofej se borio sa drugoplasiranim timom iz šampionata Junajtedom.

Fudbaler Junajteda Rajan Gigs rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Čelsi, ali da taj trijumf neće biti presudan u borbi za titulu u Premijer ligi.

"Uvek je lepo osvojiti Komjuniti Šild, navijači su došli na Vembli da vide dobru utakmicu. Kontrolisali smo igru tokom većeg dela meča, Čelsi je dobra ekipa, imali su šanse, ali uspeli smo da se odbranimo. Zaslužili smo pobedu, ali prava stvar počinje sledeće nedelje", rekao je Gigs za Bi-Bi-Si.

Pogledajte još