Ozil i Mertezaker ostaju u Verderu

BEOGRAD, 8. avgusta 2010. (Beta) - Trener Verdera iz Bremena Tomas Šaf rekao je da je uveren da će fudbaleri Mesut Ozil i Per
Mertezaker ostati u tom klubu, uprkos mnogobrojnim ponudama koje su stigle za reprezentativce Nemačke.

Posle dobrih igara na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, stigle su mnogobrojne ponude za Ozila, među kojima od Mančester junajteda i Barselone, dok je za Mertezakera zainteresovan Arsenal.

Trener Junajteda Aleks Ferguson je u petak propustio trening sa ekipom kako bi gledao Ozila na prijateljskoj utakmici protiv Fulama. Mediji spekulišu da bi uprava kluba sa Old Traforda mogla da ponudi Verderu 20 miliona funti za 21-godišnjeg vezistu.

"Nemam ništa novo da kažem. Ozil je jedan od igrača Verdera iz Bremena i sada igra za taj klub", rekao je Šaf za Skaj Sports.

Upitan da li će Ozil, kome je ostalo još godinu dana ugovora sa Verderom, biti fudbaler Verdera i 1. septembra, kada ističe prelazni rok, Šaf je rekao: "Da, mislim da hoće".

Trener ekipe iz Bremena rekao je i da Mertezaker ostaje u klubu.

"Mnogo se spekuliše o tome. Još nije počelo takmičenje u Premijer ligi, pa svi traže neke vesti... Sigurno je da će Per Mertezaker igrati u Verderu", rekao je Šaf.

Pogledajte još