Dujković veruje u pobedu protiv Slovačke

BEOGRAD, 11. avgusta 2010. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković rekao je da je uveren da će njegova ekipa pobediti Slovačku, u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011. godine.

Mlada reprezentacija Srbije počela je danas u Beogradu pripreme za utakmicu protiv Slovačke, 11. avgusta od 17 sati u Zlate Moravicama, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. godine.

"Zadovoljan sam jer sam u razgovoru sa svim igračima čuo da pričaju o pobedi u Slovačkoj. Važno je da oni tako razmišljaju. Slovaci su
u maloj prednosti zbog činjenice da su već počeli prvenstvo, ali ubeđen sam da ćemo ostvariti pobedu u gostima", rekao je Dujković, a preneo je sajt FSS-a.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić, koji je svojevremeno igrao za Košice, rekao je da će njegova ekipa pokušati da se pobedom osveti Slovacima za poraz iz prvog dela kvalifikacija u Novom Sadu (1:2).

"Nisam igrao u prvoj utakmici protiv Slovačke zbog povrede, ali sam zapamtio da su srećno pobedili. Činjenica je da tada nismo blistali, ali nisu ni oni zaslužili tri boda. Sada je vreme da vratimo dug", rekao je Matić.

Fudbaler slovačkih Košica Marko Milinković ocenio je da je njegov tim kvalitetniji i da reprezentacija Srbije ne treba da se plaši nijednog protivnika.

"Mislim da smo bolji od Slovaka, žao mi je što se to nije potvrdilo u prvoj utakmici. Uoči revanša pričamo samo o pobedi i to mi govori da je tim rešen da dokaže kvalitet, a u toj situaciji ne teba nikoga da se plašimo", rekao je Milinković.

Reprezentacija Srbije u kvalifikacionoj Grupi sedam zauzima treće mesto sa devet bodova iz pet utakmica i potrebne su joj sve tri pobede u poslednje tri utakmice kako bi izborila plasman u baraž.

Prva je selekcija Hrvatske sa 13 bodova iz šest utakmica, dok Slovačka ima dva manje, takođe, posle šest odigranih mečeva.

U nastavku kvalifikacija selekcija Srbije će biti domaćin Hrvatskoj, 4. septembra, a tri dana kasnije gostovaće na Kipru.

GLEDAJTE UŽIVO

Pogledajte još