VISOK HONORAR: Zbog zarade od 400.000 dinara majka Zoricu Brunclik prijavila policiji!

Detinjstvo Zorice Brunclik nije bilo srećno. Živela je u nemaštini i vrlo često se dešavalo da nemaju šta jesti, pa popularna pevačica zna da kaže da je uspeh koji je postigla, ustvari nagrada za nesrećno detinjstvo.

Kao devojčica, Zorica je često imitirala tada popularnu Veru Ivković na šamlici koja joj je služila kao bina, a kao mala nije umela ni da zamisli kako muzika može da joj postane profesija.

- Nisam imala televizor, pa nisam ni umela da maštam kako sam poznata. Međutim, prihvatila sam poziv Bore Spužića Kvake da me povede u „Beogradsku estradu“, gde sam odmah dobila šansu. Baš u to vreme braća Karić imali su bend Plava zvezda, a pošto je Hafa, supruga Dragana Karića otišla na porodiljsko odsustvo, tražili su novu pevačicu. Iako sam znala svega deset pesama, angažovali su me, s tim što su prethodno morali da dođu u Smederevo i dobiju odobrenje od moje majke. Godinu dana sam bila bukvalno njihova mlađa sestra, gledali su me kao malo vode na dlanu, imala sam svoju platu, a bio je i dobar bakšiš i hrana. Još pamtim prvi angažman koji smo imali u Zenici. Prvog dana sam videla kako svi naručuju ćevape pa sam i ja tražila isto, misleći da samo na njih imam pravo, i tako narednih 20 dana, sve dok mi konobar nije rekao da mogu da uzmem bilo šta sa jelovnika - opisuje pevačica, koja je posle dva meseca rada dobila prvih nedelju dana slobodno.

- Zaradila sam 400.000 dinara, što su mi bile dve mesečne plate. Da bih pojasnila koliko je to para, dovoljno je da kažem da su moji majka i očuh zajedno, uz četiri dečja dodatka, mesečno imali manje od sto hiljada. Sa mamom sam otišla u banku da podignemo novac jer je ona imala ovlašćenje, pošto sam ja bila maloletna. Kako do tada nije videla toliko para na gomili, odvela me je u policiju da proveri jesam li ja sve pošteno zaradila. Nakon što su joj objasnili da je sve stečeno legalno, krenule smo u tek otvorenu slovenačku robnu kuću, koja je imala ogromnu samoposlugu. Uzimale smo sve što nam je pod ruke padalo, dok nismo potrošile sve pare da nam je samo za taksi ostalo. Kući smo stigle sa dva taksija, postavile slavski sto, na koji smo iznele sve što smo donele, i toliko smo se svi u kući prejeli da smo tri dana kasnije imali proliv. Kada sam došla do većih para, napravila sam majci i svom rođenom bratu Ljubivoju po kuću. Iako je on pre izvesnog vremena u medijima pričao kako mu nikada nisam pomagala, nisam mu zamerila. On voli da popije, a kuća u kojoj su ga novinari zatekli bila je druga po redu koju smo mu Miroljub i ja napravili, jer se prethodno razveo i ostavio deci krov nad glavom. Ne čujemo se i ne viđamo, ali on je moj brat i ja mu sve opraštam - iskrena je pevačica.

Zorica je nakon prve snimljene ploče neko vreme menjala i Zvonka Bogdana u hotelu „Union“. To je ujedno označilo i kraj njenog rada u kafani, jer je karijera počela da joj se razvija vrtoglavom brzinom.

Izvor: Kurir.rs
Foto: zoricabrunclik_official/Instagram

Pogledajte još