Na zahtev akcionara nedeljnik NIN, ipak, ide na tender

Agencija za privatizaciju na zahtev, kako se kaže u njenom saopštenju, „određenog broja akcionara“ otkazala je za 27. septembar zakazanu aukcijsku prodaju poznatog beogradskog nedeljnika NIN i odlučila da se ova novinsko−izdavačka kuća proda na tenderu. Kako se u saopštenju Agencije za privatizaciju ističe pri donošenju ove odluke imalo se u vidu da je NIN jedan od najstarijih i najuglednijih političkih nedeljnika, koji ima značajan uticaj na javni i politički život Srbije. Osim toga, skreće se pažnja i na činjenicu da je u dosadašnjem toku procesa privatizacije, veliki broj potencijalnih kupaca „obelodanio“ svoje interesovanje za NIN, ali i zaključuje da je reč o veoma uspešnom preduzeću koje će na predstojećem tenderu privući jake strateške investitore.

Tender za prodaju NIN−a trebalo bi uskoro da bude raspisan, odnosno kako se kaže u saopštenju u „najkraćem mogućem roku“. U Agenciji su uvereni da će tenderska prodaja garantovati nastavak uspešnog poslovanja NIN− a, kao i da će biti očuvana i tradicionalna godišnja književna nagrada koju ovaj nedeljnik već decenijama dodeljuje.

U saopštenju Agencija za privatizaciju osim toga se ističe da ona smatra da će i zaposleni i akcionari imati razumevanja za ovakvu odluku, jer ona najbolje štiti njihove interese, kao i interese preduzeća. („Pregled“)

Pogledajte još