Srpski odbojkaši počeli pripreme za Svetsko prvenstvo

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta) - Odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Roglu u Sloveniju gde će obaviti prvi deo priprema za Svetsko prvenstvo koja će se od 25. septembra do 10. oktobra održati u Italiji.

Kolaković je u beogradskom hotelu "M" saopštio spisak od 16 igrača koji će putovati na pripreme, među kojima je i kapiten Nikola Grbić, koji će se naknado priključiti ekipi.

"Sa Nikolom smo mnogo jači. Rado ću mu predati kapitensku traku, bar na neko vreme, jer nije to lako, a on je mnogo iskusniji", naveo je Bojan Janić, koji je u odsustvu Grbića bio kapiten ekipe.

"Dobro smo se odmorili, lično možda prvi put u životu. Napunio sam baterije za ono što nam sledi, a što je nateži i najbitniji deo. Ako nam sada bude užasno teško na kraju će nam biti mnogo lakše, možda i slađe. Moramo ozbiljno da shvatimo ove pripreme", dodao je.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić reprezentativcima je poželeo zdravlje i uspeh.

"Želim vam da dobro odradite ovaj važan deo i da na Svetskom prvenstvu ostvarite cilj, što je plasman među četiri najbolje ekipe. A tamo je sve moguće", kazao je Boričić i dodao da Srbiju čeka izuzetno težak posao.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, na koje dolazi posle osvojene bronzane medalje u Svetskoj ligi, igrati u Grupi F u Trstu, a protivnici će joj biti Poljska, Nemačka i Kanada.

Ekipu će činiti:

Tehničari: Nikola Grbić (Lanuti Kuneo, Italija), Vlado Petković (Vori Kapitaln Seul, Koreja), Mihajlo Mitić (Crvena zvezda).

Korektori: Ivan Miljković (Fenerbahče, Turska), Saša Starović (Andreoli Latina, Italija).

Libera: Marko Samardžić (Aris, Grčka), Nikola Rosić (Fridrihshafen, Nemačka).

Blokeri: Dragan Stanković (Lube Macerata, Italija), Marko Podraščanin (Lube Macerata, Italija), Borislav Petrović (Vojvodina), Milan Rašić (Volej Bled, Slovenija).

Primači: Bojan Janić (Jaroslavič, Rusija), Miloš Nikić (Peruđa, Italija), Nikola Kovačević (Andreoli Latina, Italija), Miloš Terzić (Crvena zvezda), Miloš Vemić (Fridrihshafen, Nemačka).

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.