SKIN CARE: Koža šalje jasne znake da je vreme za promenu beauty rutine

Da li vam je poznata situacija, kada shvatite da u svom kupatilu imate toliko proizvoda za negu, a vi najčešće koristite iste proizvode za svoju beauty rutinu? Ovo je situacija, u kojoj je svaka žena sebe uhvatila barem jednom. Međutim, zaista bi s vremena na vreme trebalo da promenimo proizvode, koji su sastavni deo naše rutine.

Naša koža nije tolerantna na preterano eksperimentisanje kozmetičkim proizvodima, pa je veoma važno da se odlučite za proizvode namenjene specifičnom tipu kože. S obzirom na to, poželjno je da s vremena na vreme promenite proizvod za negu, jer može doći do prezasićenja kože, pa vaš proizvod neće davati iste rezultate, kao na početku.

Kako da odredite koja krema odgovara vašem tipu kože?

Bitno je da u obzir uzmete problematičnost vaše kože, tipu kome ona pripada, kao i vaše godine. S obzirom na potrebe vaše kože, kao što su anti-age i dubinska hidratacija, odlučićete se za kremu, koja vam najviše odgovara.

Duži vremenski period možete koristiti proizvode koji su namenjeni vašem tipu kože, ali pravilo je da ih koristite sve dok postižu željeni efekat. Kada efekat izostane, vreme je za promenu u vašoj beauty rutini.

Uz sve navedene potrebe naše kože, one se menjaju i s obzirom na vremenske uslove, pa je našoj koži zimi potrebna bogata hidratacija, dok leti koristimo tanak sloj kreme sa neizostavnim zaštitnim fakrotom.

Najbolji način da adekvatno negujete kožu lica je da pratite signale koje vam koža, u vidu površinskih promena, šalje i da u skladu sa tim prilagodite svoju beauty rutinu.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još