Komercijalna banka povećala profit za 60 odsto

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) - Komercijalna banka [KMBN] Beograd imala je profit od 1,4 milijarde dinara u prvoj polovini 2010. godine, što je za 60 odsto više nego u istom periodu lane, objavila je ta banka.

Prema podacima na sajtu banke www.kombank.com, dobit Komercijane banke u Srbiji po osnovu kamata bila je 3,5 milijardi dinara, dok je dobitak do naknada i provizija u prvih šest meseci 2010. bio 1,8 milijardi dinara.

Ukupna aktiva Komercijalne banke na kraju juna iznosila je 244 milijarde dinara, što je za 39 milijardi dinara više nego na kraju 2009. godine, navodi se na sajtu. Kapital Komercijalne banke 30. juna je iznosio oko 40 milijardi dinara, što znači da je u prvih šest meseci ove godine povećan za oko 13 milijardi dinara.

Komercijalna banka, u kojoj država Srbije direktno ili posredno poseduje više od 50 odsto akcija, a Evropska banka za obnovu i razvoj ima 25 odsto kapitala, zauzima drugo mesto na srpskom bankarskom tržištu prema bilansnoj aktivi. Vlasnik je banaka i u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.