Solomon Bark prve večeri Nišvila

NIŠ, 10. avgusta 2010. (Beta) - Međunarodni džez festival "Nišvil" počinje 12. avgusta, a prve večeri kao glavna zvezda nastupiće soul, ritam i bluz pevač Solomon Bark.

Od 12. do 15. avgusta na 27. "Nišvilu" nastupiće na pet bina, unutar i izvan niške Tvrđave, 50 bendova sa više od 500 izvođača.

Osim Barka, prve večeri na glavnoj bini nastupaju i Rambo Amadeus, koji će biti i voditelj "Nišvila" sa Martinom Vrbos iz regionalnog MTV-ja, kao i etno džez sastav "Hazari" i njihov gost klavijaturista Kornelije Kovač.

Među učesnicima druge večeri su Roj Hargrouv, višestruki dobitnik Gremi nagrada koji je sarađivao s brojnim svetskim džez legendama i pop zvezdama, Džordži Fejm, jedan od najupečatljivijih predstavnika britanskog ritma i bluza šezdesetih, kao i hrvatska pevačica Zdenka Kovačiček, koja 20 godina nije nastupala u Srbiji.

Muzički omaž pevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću izvešće džipsi bend "Kal" iz Beograda. Do kraja festivala nastupiće i Beni Golson, saksofonista, aranažer i autor mnogih džez standarda, kao i Manu Dibango, jedan od pionira afro bita u pop i džez muzici.

Pogledajte još