Pozorisni festival Tvrđava teatar

0

SMEDEREVO, 10. avgusta 2010. (Beta) – Drugi pozorišni festival "Tvrđava teatar", na kome će, pod sloganom "Sviraj to ponovo Sem", u glavnom programu biti prikazano devet predstava iz Srbije, Španije, Hrvatske, Holandije i Italije, svečano će biti otvoren u sredu u Smederevskoj tvrđavi.

SMEDEREVO, 10. avgusta 2010. (Beta) – Drugi pozorišni festival “Tvrđava teatar”, na kome će, pod sloganom “Sviraj to ponovo Sem”, u glavnom programu biti prikazano devet predstava iz Srbije, Španije, Hrvatske, Holandije i Italije, svečano će biti otvoren u sredu u Smederevskoj tvrđavi.

Na otvaranju festivala prisutnima će se obratiti ministar kulture Srbije Nebojša Bradić, a nakon toga će biti izvedena predstava “Do do land” španskog Teatra “Puho”. U glavnom programu festivala, koji će trajati do 20. avgusta, biće izvedene i predstave “Metak za sve” reditelja Nemanje Rankovića u izvođenju Hrvatskog kazališta iz Rijeke, “Bau brigatta di” i dečija predstava “Armonižazione urbana” u izvođenju Teatra En Vol iz Italije.

Od srpskih predstava biće izvedene “Sviraj to ponovo Sem” reditelja Marka Manojlovića u izvođenju BDP-a, “Rumunija 21” Narodnog pozorišta iz Užica u režiji Gorana Golovka, kao i “Buđenje proleća” Anje Suše u izvođenju Malog pozorišta “Duško Radović”.

Na festivalu će biti izvedene i predstave “Putujuće pozorište Šopalović” reditelja Nebojše Dugalića u izvođenju Kraljevačkog pozorišta, “Kate Kapuralica” Jagoša Markovića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora i komad “Proslava” rediteljke Ive Milošević u izvođenju Ateljea 212.

Karte za predstave se mogu kupiti u Turističko informativnom centru Smedereva i na blagajni Malog grada Smederevske tvrđave, po ceni od 200 dinara za jednu predstavu ili 1.200 dinara za komplet ulaznica.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.