Zukorlić: Bošnjaci se bore za svoja prava

0

NOVI PAZAR, 10. avgusta 2010. (Beta) – Glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je u utorak da Bošnjaci predstojeći Ramazan dočekuju "u znaku borbe za slobodu, prava i čast" muslimana u Sandžaku i Srbiji.

NOVI PAZAR, 10. avgusta 2010. (Beta) – Glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je u utorak da Bošnjaci predstojeći Ramazan dočekuju “u znaku borbe za slobodu, prava i čast” muslimana u Sandžaku i Srbiji.

Zukorlić je u ramazanskoj čestitki naveo da je “odricanje od jela, pića i drugih telesnih užitaka od zore do zalaska Sunca najbolji način odgoja duše i tela u duhu samokontrole”.

“Samo onaj ko uspostavi kontrolu nad svojim telesnim potrebama i požudama ima osećaj za potrebe drugih i snage za solidarnost sa ugroženima”, rekao je Zukorlić.

On je dodao da Mešihat IZ u Srbiji planira otvaranje vakufskih kuhinja tokom ovog meseca posta u većini sandžačkih gradova za građane slabijeg imovinskog stanja. “Zato ovaj Ramazan proglašavam mesecom slobode i solidarnosti za sve pripandike IZ”, naveo je Zukorlić u čestitki.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.