Najviše se radilo u Vojvodini

Dug prema izvođačima koji su pre godinu−dve završili radove za 10,2 milijardi dinara neće biti izmireni u ovoj godini

Ministarsrtvo za infrostrukturu u proteklih 100 dana, nastavilo je projekte započete pod imenom „kapitalne investicije“, ali i pokrenulo mnoge nove akcije i aktivnosti, pre svega u putnim saobraćajnicama, ali nije zanemarivalo ni železnicu, ni vazdušni saobraćaj, kao ni hidrotehničke objekte, akumulaciju za snabdevanje stanovništva vodom za piće u Banatu i centralnom delu Srbije, rekao je Velimir Ilić, resorni ministar. 

„Trudili smo se da imamo gradilišta u svim delovima Srbije, ali smo, ipak, ponajviše radili i gradili u Vojvodini: „Banatsku magistralu“ Pančevo−Zrenjanin−Kikinda, puteve u Sremu, oko Fruške gore, prema granici sa Republikom Srpskom, sa sve mostom „Sremska Rača“ preko Save, kao i na E−70 od Novog Sada do Beograda. Puno smo radili i na jugu Srbije, pre svega oko Leskovca, ali i prema granici sa Makedonijom. Završili samo 18 kilometara autoputa Niš − Niška Banja, koji je deo autoputskog kraka E−780 u Koridoru 10, koji ćemo za koji dan pustiti u saobraćaj. U zapadnoj Srbiji završili smo put Borova Glava−Kokin Brod, sa sedam mostova, ali i izabrali izvođača radova (PZP „Beograd“) za nastavak tog putnog pravca sve do granice sa Crnom Gorom. Naravno, završen je idejni i glavni projekat autoputa, budućeg kraka E−781 u Koridoru 10, od Beograda do Bara, od Požege do granice sa Crnom Gorom i to sa dve varijante − preko Sjenice i Duge Poljane, odnosno, Zlatibora. Posebno ističem veliko angažovanje na putnoj mreži u istočnoj Srbiji, pre svega oko Bora, ali i Kladova, Negotina, Zaječara...“

Ministar Ilić je istakao da preko Srbije dnevno preleti 1.909 aviona, pa je neophodno pojačati i modernizovati kontrolu leta, na čemu će se ubuduće intenzivno raditi. Aerodrom „Nikola Tesla“ neće se privatizovati, ali će početi izgradnja „kargo−centra“ na njemu. Inače, „Železnice Srbije“ neće biti skoro privatizovane. „Bilo je i neuspeha, pre svega na izgradnji obilaznice oko Beograda i železničke stanice „Prokop“ priznao je ministar Ilić. („Pregled“)

Pogledajte još