Antić: Dobra igra protiv Grčke za početak nove sezone

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da očekuje da njegova ekipa u prijateljskoj utakmici protiv Grčke pruži dobru partiju i na pravi način najavi početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012.

"Želimo još jednom da pokažemo kakav odnos imamo prema dresu nacionalnog tima. Hoćemo da ljubiteljima fudbala prikažemo dobru igru i da na pravi način 'otvorimo' sezonu i najavimo početak kvalifikacija za EP", kazao je Antić na konferenciji za novinare.

Antić na sutrašnjoj utakmici zbog povreda neće moći da računa na kapitena Dejana Stankovića i napadača Danka Lazovića.

"Moram da zahvalim kapitenu koji je, iako povređen, došao na okupljanje. Time je još jednom pokazao da je pravi. Sutra neće igrati ni Lazović koji ima problem sa povredom kolena", naveo je Antić.

Selektor Srbije podsetio je da je Grčka posle Svetskog prvenstva za trenera, umesto Ota Rehagela, angažovala Fernanda Santoša, kome će sutrašnji meč biti debi na novoj funkciji.

"Prethodnih deset godina Grčku je vodio dobar i iskusan trener Rehagel. Sada su promenili selektora i nekoliko igrača. Njihova igra vrti se, pre svega, oko kapitena Jorgosa Karagunisa, a pored njega oslonac ekipe su štoper Sotiris Kirjakos i napadač Teofanis Gekas", izjavio je on.

Antić je ponovio i da za njega ne postoje prijateljske utakmice, jer je svaki meč nova šansa za dokazivanje.

"Optimista sam, imam razloga da budem takav. Već je postala fraza da nema prijateljskih utakmica. Ipak, ovo je nova šansa da kroz igru dođemo do autoriteta", zaključio je selektor.

Prijateljska utakmica Srbija-Grčka igra se u sredu od 20.30 na stadionu Partizana. Ulaznice koštaju 200, 400 i 500 dinara.

Pogledajte još