Tužilaštvo nastavlja istragu o mogućoj grobnici u Raški

BEOGRAD, 11. avgusta 2010. (Beta) - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo je u sredu da će nastaviti istragu na utvrđivanju eventualnog postojanja masovne grobice na lokalitetu Rudnica-Majdan "zbog osnovane sumnje da ta grobnica postoji".

Tužilaštvo je potvrdilo da im je dostavljen Izveštaj o veštačenju tla na prostoru ispred upravne zgrade preduzeća "Kosmet-put" na tom lokalitetu, ali nije navelo rezultate istrage.

Veštačenje je radio Institut za saobraćajnice i geotehniku Građevinskog fakulteta u Beogradu po naredbi istražnog sudije Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Navodeći da se istraga nastavlja u saradnji sa Euleksom, Tužilastvo je saopštilo da je "odlučno da, u cilju pravde, svaki zločin istraži do kraja, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost počinilaca i žrtava". Agenciji Beta je u utorak nezvanično rečeno da u uzrocima tla uzetim za veštačenje nisu nađene organske materije.

Potvrdujući da su dobijeni rezulatati negativni, drugi Betin izvor blizak istrazi doveo je u pitanje lokaciju sa koje su uzorci uzeti. Postoje indicije da je grobnica ispod zgrade podignute naknadno na toj lokaciji i da odatle nisu uzimani uzorci.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.