Engleska nije među najboljima

BEOGRAD, 11. avgusta 2010. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Engleske Stiven Džerard ocenio je da taj tim nije među najboljim svetskim ekipama i pozvao navijače i javnost da smanje očekivanja.

"Drugi su pre Mundijala pričali koliko imamo jak tim, a ne mi. Trenutno nismo među najboljim ekipama, ispali smo u osmini finala, a svi shvataju šta to znači. Možda biste trebali da smanjite očekivanja... Ali, mislim da se to neće desiti", rekao je Džerard, a preneo Skaj Sports.

"Nalazimo se u sličnoj situaciji kao 2008. godine, kada nismo uspeli da se plasiramo na Evropsko prvenstvo pod vođstvom selektora Stiva Meklarena", dodao je on.

Džerard je u odsustvu Rija Ferdinanda bio kapiten nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, na kome je Engleska takmičenje završila u osmini finala, porazom od Nemačke od 1:4. Kapiten Liverpula je posle neuspeha na Svetskom prvenstvu rekao da je razmišljao da napusti nacionalni tim, ali da to, ipak, neće uraditi.

Kapiten Liverpula je posle neuspeha na Svetskom prvenstvu rekao da je razmišljao da napusti nacionalni tim, ali da to, ipak, neće uraditi.

"Teško je biti reprezentativac Engleske posle eliminacije sa Svetskog prvenstva, čak sam pomislio da se povučem iz nacionalnog tima. Ali, brzo shvatite da želite da ostanete sa ekipom i da promenite stvari na sledećem velikom turniru", rekao je on.

Džerard smatra da reprezentacije Engleske može da dođe do polufinala Evropskog prvenstva 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

"Imamo kvalitetne igrače i morali bismo da budemo među četiri najbolje ekipe na turniru", zaključio je Džerard.

Pogledajte još