Nastavljen sukob u Streljačkom savezu

BEOGRAD, 11. avgusta 2010. (Beta) - Predsednik Streljačkog saveza Srbije Obrad Stevanović rekao je da će Upravni odbor te organizacije odlučivati o sudbini selektora reprezentacije Zorana Stojiljkovića, koji je javno kritikovao rad Saveza posle Svetskog prvenstva.

"Ja ne smenjujem Stojiljkovića. Da li će on i dalje biti selektor zavisiće samo od njegovog opredeljenja i od odluke Upravnog odbora Saveza, koji je jedino nadležan da o tome odlučuje", rekao je Stevanović u saopštenju u sredu.

Stevanović je istakao da izuzetno ceni rezultate Stojiljkovića, koji se sa Svetskog prvenstva u Minhenu vratio sa sedam medalja (jednom zlatnom, četiri srebrne i dve bronzane) i četiri olimpijske norme za London 2012. godine.

Predsednik Saveza je, ipak, naveo da za njih nije zaslužan samo Stojiljković, već i strelci, njihovi treneri i klubovi. Mnogi od njih, prema rečima Stevanovića, imaju primedbe na račun selektora.

"Veći broj uglavnom najuspešnijih klubova i strelaca učestalo i ozbiljno isticali su primedbe na rad i ekstremno autoritarno ponašanje selektora, posebno u izboru stručnog štaba, a time i u raspodeli izuzetno visokih nagrada koje, prema Uredbi Vlade Srbije, pripadaju trenerima za uspehe na međunarodnim takmičenjima", naglasio je Stevanović.

Trenerima Stojiljkovićevog stručnog štaba će zbog uspeha na Svetskom prvenstvu pripasti 75.000 evra.

"Čuli smo na jednom skupu i od Stojiljkovića da on pravi dogovore sa trenerima reprezentacije oko raspodele nagrada. Istaknut je i primer Andrije Zlatića, koji je svojim rezultatima obezbedio nagradu za najmanje dva trenera reprezentacije, ali ne i svom treneru iz Užica, koji je nesporno najzaslužniji za sve njegove uspehe", pojasnio je Stevanović.

Stojiljković je Stevanovića kritikovao zbog toga što Streljački savez Srbije navodno nije reprezentaciji omogućio adekvatne uslove za pripreme za Svetsko prvenstvo.

Pogledajte još