Srbija izgubila u Slovačkoj

BEOGRAD, 11. avgusta 2010. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od domaće Slovačke sa 2:1 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine i značajno umanjila šanse da se plasira na to takmičenje.

Posle ove pobede Slovačka se nalazi na prvom mestu Sedme grupe sa 14 bodova, jednim više od Hrvatske čije utakmica protiv Norveške je u toku. Srbija je do sada osvojila devet bodova i zauzima treće mesto na tabeli.

Slovačka je povela u desetom minutu, nakon što je Jakub Silvestr iskoristio nesigurnu intervenciju golmana Branislava Danilovića i sa par metara poslao loptu u mrežu.

Slovaci su i nakon postignutog gola nastavili opasno da napadaju, pa je golman Danilović u tri navrata dobrim odbranama sačuvao svoju mrežu.

Izabranici Ratomira Dujkovića tek su u završnici prvog poluvremena opasnije pripretili protivniku, ali su neprecizni bili Vojo Ubiparip i Miralem Sulejmani.

Slovačka je i u drugom poluvremenu bila bolji protivnik, a takvu igru uspela je da kruniše novim pogotkom. Igrao se 60. minut kada je Silvestr prevario Marka Milanovića i sa pet metara poslao loptu u donji desni ugao gola Srbije.

Nadu Srbiji, bar za trenutak, uspeo je da vrati Filip Đuričić u 69. minutu, kada je iskoristio asistenciju Jagoša Vukovića.

Srbija je u završnici imala inicijativu, ali je najbolju priliku za gol propustio domaći tim u 85. minutu, kada je Silvestr izašao sam ispred Danilovića i šutirao preko gola.

U sledećem kolu "orlići" će 4. septembra u Kragujevcu dočekati selekciju Hrvatske. Plasman u baraž za EP u Danskoj izboriće deset pobednika kvalifikacionih grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Slovačka U21 - Srbija U21 2:1
Zlatne Moravce - Stadion: Vi On Sudija: Said Enžimi (Francuska)

Slovačka
: Dubravka, Čikoš, Janošik, Baran, Jarabica, Pročazka, Gergel (od 78. Štepanovski), Duriš, Silvestr, Grendel (od 73. Kuzma), Lačni (od 59. Kis).

Srbija
: Danilović, Rajković, Radovanović (od 76. Tomić), Ubiparip (od 59. Šćepović), Sulejmani, Tadić, Milanović, Vuković, Matić, Milinković (od 62. Đuričić).

Tabela:

1 Hrvatska 7 5 1 1 15 : 8 (+7) 16
2 Slovačka 7 4 2 1 10 : 7 (+3) 14
3 Srbija 6 3 0 3 9 : 9 (0) 9
4 Norveška 6 1 1 4 9 : 14 (-5) 4
5 Kipar 6 1 0 5 4 : 9 (-5) 3

 

Pogledajte još